Bezoek aan

De bezoeker die meer wil ontdekken kan na het kopen van een kaartje zelfstandig door een groot deel van het gebouw zwerven. Zo’n 45 procent van het gebouw is direct publiek toegankelijk. Tijdens zijn zwerftocht komt de bezoeker via de hoge atriumvitrine langs educatieve ruimtes, presentatieruimtes, de filmzaal en -cabines en het expertisecentrum waar kunstobjecten worden gerestaureerd. De bezoeker heeft via glazen doorkijkjes zicht op de verschillende depots en technische ruimtes en kan kunstwerken van a tot z gerestaureerd zien worden, zilverwerk gepolijst, en meesterstukken verpakt voor vervoer naar exposities in het buitenland.

Tour

Entree
Direct bij binnenkomst krijgt de bezoeker een indruk van de omvang van de collectie en de bedrijvigheid in Depot Boijmans Van Beuningen. De hoge atriumgalerij laat zover je omhoog kunt kijken kunstwerken zien uit de collectie. Voor een eerste ontmoeting met Depot Boijmans Van Beuningen kan de bezoeker gratis met de express lift naar het dakterras.

Het dak
In het bos op het dak is een Grand Café met een terras waar de bezoeker kan genieten van het uitzicht over de stad. Op de dakverdieping is ook een vrij toegankelijke tentoonstellingsruimte met een presentatie over verzamelen, (het ontstaan van) de collectie, de architectuur van Depot Boijmans Van Beuningen en hoe er in het depot gewerkt wordt met de kunstcollectie; van onderzoek tot conservering tot restauratie.